Pas verschenen muziekboeken

Natalie Bauer-Lechner – Herinneringen aan Gustav Mahler

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mahler.jpg

In de aanloop tot het Mahler Feest 2020 is dit boek een prachtige
voorbereiding. Mahler voerde vele gesprekken met zijn vriendin de altvioliste Natalie Bauer-Lechner waarin hij openhartig vertelde over zijn ideeën als componist, zijn favoriete muziek en het leven als dirigent. Het is een van de rijkste bronnen uit de eerste hand en daarom al honderd jaar onmisbaar voor Mahlerliefhebbers. Nu is er eindelijk een Nederlandse vertaling.

Uitgeverij IJzer € 24,50


Maarten Brandt – Klinkende Alchemie

Maarten Brandt is muziekpublicist en werkte jarenlang voor conservatoria en orkesten. Zijn vele teksten heeft hij nu gebundeld. Hij schrijft enthousiasmerend over een breed repertoire en houdt een vurig pleidooi voor een creatieve wijze van programmeren waarin stukken aan betekenis winnen door ze boeiend te confronteren met andere muziek. Bij het boek zit een prachtige cd met niet eerder uitgebrachte uitvoeringen van het Concertgebouworkest.

Uitgeverij Nieuwe Druk € 49,50

Thiemo Wind – Als dirigent word je geboren

Dit boek is de biografie van dirigent Anton Kersjes, die jarenlang voor het Amsterdams Philharmonisch Orkest stond en als zodanig veel moeite deed om klassieke muziek voor een breed publiek toegankelijk te maken. Hij bracht een gevarieerd repertoire op hoog niveau en gaf bij stukken boeiende commentaren. Dit boek beschrijft hoe hij zover kwam en wat hij deed om zijn doel te bereiken. Een welkome bijdrage aan de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Uitgeverij Prometheus € 24,99