Leesclub Melancholie I van Jon Fosse

De twee leukste boekhandels van Utrecht, De Literaire Boekhandel en Boekhandel Erven J. Bijleveld, slaan de handen ineen. In het kader van de Europese Literatuurprijs organiseren we in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds een leesclub over Melancholie I van Jon Fosse met vertalers Edith Koenders en Adriaan van der Hoeven. Melancholie I staat op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2019. Een prijs voor een roman geschreven in een Europese taal én bekroning voor de Nederlandse vertaling ervan.

Wat: Leesclub over Melancholie I van Jon Fosse
Met: vertalers Edith Koenders en Adriaan van der Hoeven
Moderatoren: Maartje Kroonen (Boekhandel Bijleveld) en Nienke Willemsen (Literaire Boekhandel)
Wanneer: 7 mei om 19.30 uur
Waar: Literaire Boekhandel, Lijnmarkt 17 Utrecht
Entreeprijs: € 10,-
Reserveer per mail via de boekhandels: boekhandel.bijleveld@gmail.com of literaire.boekhandel@planet.nl

Melancholie I is voor het grootste deel meer muziek dan taal. […] wonderbaarlijk bedwelmend.’– Arjan Peters in de Volkskrant

Melancholie I beschrijft een dag uit het leven van landschapsschilder Lars Hertervig (1830-1902), die uitgroeide tot een van de meest gerenommeerde schilders van Noorwegen. Lars Hertervig, student aan de kunstacademie in Düsseldorf, is verlamd door zorgen over zijn talent en wordt overweldigd door de liefde voor de dochter van zijn hospita, Helene Winckelmann. Jon Fosse neemt de lezer in zijn kenmerkende muzikale taal diep mee in het fragiele bewustzijn van de schilder en de gebeurtenissen van één dag die zijn mentale instorting veroorzaken.

Bij ons te koop voor € 18,95